ÌÓÊÌæ ÇÑÊÈÇØ ÈÇ ãÇ ÎÇäå  

پرورش ماهی در استان بوشهر

از ویکی اطلس فرهنگی ایران

پرش به: ناوبری, جستجو

استان بوشهر با مرز آبى به طول 180 مايل كه از بندر ديلم تا منطقه چاه مبارك امتداد مى‏يابد و داراى ذخاير و گونه‏هاى مختلف ماهى، ميگو، صدف مرواريد دار، ماهى‏هاى زينتى و غيره مى‏باشد. با اين حال صيد ماهى و ميگو در تمام بنادر، سواحل و جزاير منطقه عده زيادى را به خود مشغول كرده است.

شيلات و صنايع وابسته به آن يكى از چند شاهرگ حيات اقتصادى استان بوشهر محسوب مى‏شود. به منظور افزايش بهره‏ورى و شناخت كامل آبزيان خليج فارس «مركز تحقيقات و توسعه ماهيگيرى خليج فارس» وابسته به شيلات جنوب در بهمن ماه 1356 ه .ش در بوشهر شروع به فعاليت كرد.

بنابر تحقيقات اين مركز، ميگو خليج فارس از نظر كيفيت و دارا بودن پروتئين بسيار، يكى از بهترين انواع ميگو در جهان مى‏باشد.

صيدگاه‏هاى ميگو در استان بوشهر از سه ناحيه بحرگان (اروند رود ـ رأس الشط)، بوشهر (رأس الشط ـ بندرگاه) و دير (بندرگاه ـ تمبك) تشكيل مى‏گردد. در طول فصل صيادى كه معمولاً از مردادماه شروع و تا اواخر اسفندماه ادامه مى‏يابد صيد در سرتاسر نواحى مزبور انجام مى‏شود.

در سال 1379 تعداد 44438 نفر در استان بوشهر به كار صيادى اشتغال داشته‏اند و ميزان توليد ماهى در اين سال 47389 تن و ميزان توليد ميگو 2652 تن بوده است. بيشترين ميزان توليد ماهى و ميگو به شهرستان بوشهر اختصاص داشته است.

همچنين در اين سال در اين استان 1045 استخر ميگوى پرورشى وجود داشته است كه در مجموع از اين استخرها 1953 تن ميگو توليد شده است.