ÌÓÊÌæ ÇÑÊÈÇØ ÈÇ ãÇ ÎÇäå  

محیط زیست استان خوزستان

از ویکی اطلس فرهنگی ایران

پرش به: ناوبری, جستجو

يكى از مسائل زيست محيطى در اين استان تخريب مراتع و جنگل‏هاست. بهره‏بردارى نامناسب از منابع طبيعى براى سوخت، تغذيه و دام باعث شده است كه به مراتع و منابع طبيعى استان خسارات سنگينى وارد شود.

همچنين بر اساس آمار ميانگين 10 ساله اخير، سالانه در استان حدود 600 هكتار از جنگل‏ها تخريب مى‏شوند كه ناشى از بهره‏بردارى نامناسب در زمينه تامين علوفه براى دام، تغذيه و سوخت است.

يكى ديگر از مسائل محيط زيست در اين استان آلودگى آب رودخانه‏هاست. فاضلاب شهرى و مراكز صنعتى همچنين روستاهاى بالادست منابع آلوده كننده رودخانه كارون و ديگر روخانه‏هاى مى‏باشند.

فاضلاب شهرى از چندين نقطه بدون اينكه تصفيه اصلى روى آن صورت گيرد وارد رودخانه مى‏شود.

علاوه بر فاضلاب شهرى، فاضلاب كشت و صنعت كارون نيز وارد رودخانه مى‏شود كه بر آلودگى آب مى‏افزايد و زندگى آبزيان را در معرض خطر قرار مى‏دهد.

بعضى از صيادان با استفاده از سموم اقدام به صيد ماهى مى‏كنند و آنها ضرر و زيان‏هاى جبران ناپذيرى به آبزيان و سلامتى مردم مى‏رسانند.

علاوه بر آن بعضى از كارخانه‏هاى صنعتى هواى محيط را آلوده مى‏كنند و به آنها اعلام شده كه با نصب فيلترهاى تصفيه كننده گرد و غبار از مقدار آلودگى هوا بكاهند.

همچنين در مناطق نفت خيز استان اغلب چاه‏هاى نفت و گاز متروكه عامل عمده‏اى در نشت گازهاى مسموم به اطراف مى‏باشند.

مخزن نفتى خصوصا در شهر مسجد سليمان داراى پوشش سنگى نامطمئن و ضعيفى است و منطقه مسجد سليمان از نظر لرزه خيزى يكى از مناطق فعال ناحيه خوزستان است و اين عامل نيز مى‏تواند در تحريك و فعال نمودن نشت‏هاى سطحى نقش داشته باشند و هم اكنون تمام مناطق مسكونى مسجد سليمان در محدوده گسترش گاز قرار دارد.

گاز همراه نفت آنقدر سمى و خطرناك است كه موجب از بين بردن احساس بويايى در انسان مى‏گردد.

در ضمن سوزاندن گازهاى همراه نفت در منطقه خوزستان روزانه 18000 تن مواد آلاينده را در فضا منتشر مى‏نمايد.


منابع