زراعت و باغداری در استان مرکزی
از ویکی اطلس فرهنگی ایران
محصولات مهم كشاورزى استان، شامل گندم، جو، حبوبات، آفتابگردان، پنبه، چغندرقند، تنباكو، گوجه فرنگى و پياز است.
ميزان توليد گندم اين استان 1/6 درصد توليد كل گندم كشور است.
ميزان توليد برخى از محصولات كشاورزى در شهرستانهاى مختلف اين استان بيش از ميزان مصرف داخلى است. در نتيجه، اين محصولات به شهرهاى ديگر استان يا به استانهاى مجاور صادر مىشود. براى مثال شهرستان اراك: گندم، جو، انگور، سبزى و خشكبار؛ شهرستان ساوه: انار و طالبى؛ شهرستان محلات: كاهو و گل؛ شهرستان تفرش: بادام و گردو؛ شهرستان خمين: لوبيا و گندم؛ شهرستان زرند: گندم و پياز به ساير شهرها صادر مىكنند.
همچنين مهمترين محصولات باغى استان مركزى عبارتند از: انگور، انار، آلبالو، گيلاس، گوجه درختى، آلو، هلو، شفتالو، زردآلو، قيسى، شليل، سيب، توت، گردو، فندق و بادام مىباشد.
بر اساس آمار موجود، سطح زيركشت محصولات سالانه و دائمى استان در سال 1375 شامل 4/486545 هكتار بوده است.
از اين مقدار 2/456131 هكتار به محصولات سالانه و 2/30414 هكتار به محصولات دائمى (نهال و بارور) اختصاص داشته است.