ÌÓÊÌæ ÇÑÊÈÇØ ÈÇ ãÇ ÎÇäå  

بازرگانی در استان هرمزگان

از ویکی اطلس فرهنگی ایران

پرش به: ناوبری, جستجو

استان هرمزگان در زمينه صدور صنايع غذايى و حمل و نقل دريايى از موقعيت اقتصادى برجسته‏اى برخوردار است و شيلات از مهم‏ترين صنايع صادراتى اين استان به شمار مى‏رود. يكى از جاذبه‏هاى ويژه استان هرمزگان دو بندر آزاد تجارى كيش و قشم است كه از نظر اقتصادى و داد و ستد، سالانه هزاران هزار نفر را به سوى خود جلب مى‏كنند.

هم اكنون در جزيره كيش مراكز خريدى به نام‏هاى بازار پرديس، بازار مرجان، بازار مريم، بازار فرانسه، بازار پارس خليج، بازار عرب‏ها، بازار كاخ، بازار درى، بازار بهكيش، بازار مرواريد و نيز بازارهاى جديد ديگرى مانند حافظ تأسيس شده‏اند.

در سال 1368 به دنبال اجراى برنامه اول توسعه اقتصادى ـ اجتماعى كشور، بر اساس تبصره 19 به دولت اجازه داده شد كه حداكثر در سه نقطه از نقاط مرزى كشور، مناطق آزاد تجارى ـ صنعتى تأسيس كند. بر اساس اين تبصره، دولت علاوه بر جزيره كيش، جزيره قشم و قسمتى از بندر چابهار را منطقه آزاد اعلام كرد. بدين منظور در همين سال جزيره قشم كه بزرگ‏ترين جزيره استراتژيك خليج‏فارس است، به عنوان دومين بندر آزاد ايران فعاليت گمركى خود را آغاز كرد.

تصميم دولت در مورد قشم عمدتا به فعاليت‏هاى صنعتى و احداث صنايع سنگين متكى گشت؛ ولى برترى عامل تجارى سبب تقويت توريسم تجارى و بازرگانى در اين جزيره شده است.

در سال‏هاى اخير، تمام سرمايه‏گذارى‏هاى دولت متوجه تبديل بافت تجارى جزيره به بافت صنعتى شده است؛ به طورى كه در طرح جامع قشم، چهار منطقه صنعتى در چهار محور جغرافيايى شمال، جنوب، شرق و غرب جزيره پيش‏بينى شده است و در حال حاضر عمليات آماده‏سازى شهرك‏هاى صنعتى در شمال و شرق جزيره به اتمام رسيده است.

هم‏چنين طرح اتصال زمينى جزيره قشم به بندرعباس هم اكنون در حال اجراست كه بندر لافت را به بندر پل در غرب شهرستان بندرعباس متصل مى‏كند.