ÌÓÊÌæ ÇÑÊÈÇØ ÈÇ ãÇ ÎÇäå  

اوقات فراغت در استان کردستان

از ویکی اطلس فرهنگی ایران

پرش به: ناوبری, جستجو

يكى از موضوعاتى كه جامعه با آن دست به گريبان است مسئله نحوه گذران اوقات فراغت جوانان است. در ايام تابستان با تعطيلى مراكز آموزشى جوانان و نوجوانان بسيارى با اوقات فراغت مواجه مى‏شوند و سازمانهايى مختلفى در كشور مسؤل پُر كردن مطلوب اوقات فراغت جوانان هستند.

هر چند در سراسر كشور فعاليتهاى انجام شده در اين زمينه، اندك مى‏باشد. اما استان كردستان در اين زمينه محرومتر از بسيارى از نقاط كشور است.

اداره كل ارشاد اسلامى كردستان با بر پايى كلاس‏هاى آموزشى مختلف در اين راستا گامهاى مؤثرى برداشته است.

اين اداره كل با تشكيل كلاس‏هاى مختلف مانند: خطاطى، نقاشى، طراحى، موسيقى، تئاتر، فيلمسازى و عكاسى توانسته است اوقات فراغت عده‏اى از جوانان اين استان (حدود 4000 نفر) را به نحو مطلوب پُر نمايد.

اداره كل تربيت بدنى استان نيز با تشكيل كلاسهاى مختلف ورزشى از قبيل: بوكس، تكواندو، جودو، كاراته، دوچرخه سوارى، فوتبال، هندبال، كُشتى و وزنه بردارى در زمينه اوقات فراغت جوانان فعاليت چشمگيرى داشته است. به گونه‏اى كه توانسته است بيش از 14 هزار نفر را جذب فعاليتهاى خود نمايد. با وجود همه اين فعاليتها، باز هم مى‏توان گفت كه امكانات رفاهى و تفريحى در اين استان بسيار ناچيز است.

در اين استان به ازاء هر 26 هزار نفر باسواد و به ازاء هر 12800 نفر دانش آموز يك كتابخانه وجود داشته است. به ازاء هر 437 نفر يك صندلى سينما، به ازاء هر 9445 پسر 24ـ11 ساله يك زمين فوتبال و به ازاء هر 21723 پسر 11 تا 24 ساله يك استخر شنا وجود داشته است. ساير امكانات نيز به همين نحو مى‏باشد.

حال اگر توزيع اين امكانات را نيز در نظر بگيريم متوجه محروميت مناطق مختلف استان خواهيم شد. مثلاً از سينماهاى استان 3 باب آن در سنندج مى‏باشد و شهرهاى بانه، ديواندره و كامياران فاقد سينما مى‏باشند.

يكى از راههاى پر كردن اوقات فراغت مردم در اين استان، رفتن به قهوه‏خانه است. مردم اين استان اعم از شهرى و روستايى، بخشى از ساعات اوقات فراغت خود را در قهوه‏خانه‏ها سپرى مى‏كنند.


منابع