ÌÓÊÌæ ÇÑÊÈÇØ ÈÇ ãÇ ÎÇäå  

اوقات فراغت در استان هرمزگان

از ویکی اطلس فرهنگی ایران

پرش به: ناوبری, جستجو

استان هرمزگان از ساختار جمعيتى جوانى برخوردار است به گونه‏اى كه بر اساس سرشمارى سال 1375 در حدود 65 درصد از جمعيت استان را افراد زير 25 سال تشكيل مى‏داده‏اند. حدود 5/35 درصد جمعيت اين استان را افراد گروه سنى 10 تا 24 ساله تشكيل مى‏دهند.

يكى از مسايل عمده براى جوامعى كه داراى جمعيت جوان مى‏باشد، نحوه پر كردن اوقات فراغت جوانان است.

اگر جامعه و كشورى بتواند اوقات فراغت جوانان را به نحو مطلوب و مفيد پر نمايد، در آينده مى‏تواند از اين سرمايه‏هاى انسانى بهره‏بردارى نمايد والاّ در آن جامعه انواع انحرافات و كجروى‏ها رشد كرده و گسترش مى‏يابد.

در كشور ايران در ايام تابستان مسئله گذران اوقات فراغت به شكل بارزى خودنمايى مى‏كند به گونه‏اى كه بخش اعظم فعاليت‏هاى سازمان‏ها و نهادها به اين امر اختصاص مى‏يابد و يكى از عناوين روزنامه‏ها و نشريات نيز در اين فصل مسئله اوقات فراغت مى‏باشد.

در استان هرمزگان نيز سازمان‏ها و نهادهاى مختلفى در راستاى پر كردن مطلوب اوقات فراغت جوانان فعاليت دارند.

سازمان تبليغات اسلامى در راستاى غنى سازى اوقات فراغت كودكان و نوجوانان و جوانان اقدام به تشكيل كلاس‏هاى مختلف آموزشى و پرورشى و ورزشى نموده است.

اين سازمان با برپايى كلاس‏هاى آموزش قرآن، اخلاق، احكام، تاريخ اسلام و كلاس‏هاى نقاشى، خط، هنرهاى دستى، هنرهاى تربيتى، شعر، سرود، تئاتر، عكاسى و كلاس‏هاى ورزشى بسكتبال، واليبال، شنا، تيراندازى، دو و ميدانى، پينگ پنگ و... عده‏اى از جوانان را جذب فعاليت‏هاى خود نموده است.

اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامى استان نيز از طريق كانون‏هاى فرهنگى متعدد فعاليت‏هايى را در راستاى پر كردن اوقات فراغت جوانان انجام داده و عده زيادى را جذب كلاس‏هاى روخوانى قرآن مجيد، خوشنويسى، خياطى، زبان انگليسى، تئاتر، تواشيح، سفالگرى، گلدوزى، كامپيوتر، گلسازى و ورزشى نموده است و از به هدر رفتن اين نيروهاى انسانى جلوگيرى نموده است.

همچنين اداره كل تربيت بدنى با برگزارى مسابقات مختلف ورزشى چون بدمينتون، بسكتبال، بوكس، تكواندو، تنيس، تيراندازى، دوچرخه سوارى، دو و ميدانى، ژيميناستيك، جودو، شطرنج، شنا، فوتبال، قايقرانى، كاراته، كشتى، واليبال، هندبال و... عده زيادى از جوانان را جذب نموده و اوقات فراغت آنها را به نحو مطلوب پر نموده است.

با وجود همه اين فعاليت‏ها، باز هم امكانات رفاهى و تفريحى در استان جوابگوى جمعيت جوان نمى‏باشد.

در اين استان به ازاء هر 9000 نفر جمعيت 10 تا 24 ساله يك كتابخانه، به ازاء هر 126000 نفر يك زمين چمن فوتبال و به ازاء هر 16000 نفر يك زمين خاكى فوتبال وجود داشته است. تنها يك سينما در اين استان وجود دارد و طبيعتا نمى‏تواند جوابگوى جمعيت جوان استان باشد.

كمبود استخر شنا سبب شده كه قسمت عمده وقت جوانان در ايام تابستان با شنا كردن در سواحل خليج‏فارس كه از آبى آلوده برخوردار است سپرى شود. مهمترين سرگرمى مردم اين استان، شنا كردن در آبهاى خليج‏فارس، پرسه زدن در سواحل و قايق سوارى است.


منابع