ÌÓÊÌæ ÇÑÊÈÇØ ÈÇ ãÇ ÎÇäå  

پرورش ماهی در استان یزد

از ویکی اطلس فرهنگی ایران

ویرایش در تاریخ ‏۲۶ اسفند ۱۳۹۰، ساعت ۰۹:۰۴ توسط 172.16.1.19 (بحث)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به: ناوبری, جستجو

پرورش ماهى در آب‏هاى شور و كويرى استان يزد براى اولين بار در سطح كشور انجام مى‏گيرد و توليداتى بهتر و با كيفيت‏تر از آب شيرين را در بر داشته است.

مناطق كويرى استان يزد مانند ابركوه، دهشير، هرات، مروست، اردكان، بافق، عقدا و بهادران به علت وجود آب‏هاى سطحى با شورى 10 تا 20 گرم در ليتر، زمينه‏هاى بسيار مناسبى براى پرورش آبزيان و بخصوص ماهى قزل‏آلا با كيفيت بالا وجود دارد.

تا سال 1375 توليد كپور ماهيان در استان يزد عمدتا در استخرهاى دو منظوره كشاورزى به طور محدود در سال انجام مى‏گرفت ولى پس از مطالعات فنى ـ اقتصادى بر روى گونه‏هاى ديگر آبزيان، پرورش ماهى قزل آلا كه از كيفيت بسيار مطلوب و بالايى برخوردار است، در آب‏هاى كويرى و ساير منابع آبى استان نتايج بسيار خوبى در بر داشته است.

از سال 1376 توليد ماهى قزل‏آلا در استان يزد از سوى بخش خصوصى شروع و در حد 36 تن ماهى قزل‏آلا و 30 تن ماهيان گرم آبى توليد شد كه اين توليد در سال 1377 به 250 تن ماهى قزل‏آلا و 53 تن كپور ماهيان رسيد.

در سال 1379 ميزان توليد انواع ماهى سرد آبى و گرم آبى در اين استان 99160 كيلوگرم بوده است. شهرستان خاتم با 32250 كيلوگرم بالاترين ميزان توليد ماهى را داشته است.