ÌÓÊÌæ ÇÑÊÈÇØ ÈÇ ãÇ ÎÇäå  

اوقات فراغت در استان بوشهر

از ویکی اطلس فرهنگی ایران

ویرایش در تاریخ ‏۶ آبان ۱۳۹۱، ساعت ۱۶:۳۷ توسط Kabir (بحث | مشارکت‌ها)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به: ناوبری, جستجو

يكى از مهمترين مسائل جوامع جهان سوم، نحوه گذران اوقات فراغت مى‏باشد. در اكثر اين جوامع براى گذران اوقات فراغت برنامه ريزى دقيق و حساب شده‏اى وجود ندارد.

اين مشكل در استان بوشهر در ايام تابستان، همزمان با تعطيلى مدارس و دانشگاه‏ها دو چندان مى‏شود. در اين استان 743675 نفر جمعيت وجود دارد كه 367487 نفر آنها در گروه سنى 6ـ24 ساله قرار دارند كه اكثر آنها در ايام تابستان بيكارند.

اگر جمعيت بيكاران ديگر گروه‏هاى سنى را به اين عده بيفزاييم، مشكل اوقات فراغت به طور آشكارترى خود را نمايان مى‏سازد. اما از سوى ديگر، امكانات موجود در اين استان بسيار ناچيز و اندك است.

به طور مثال در كل اين استان 4 سينما و حدود 30 كتابخانه وجود دارد. از لحاظ امكانات ورزشى نيز در فقر و محروميت به سر مى‏برد.

البته نبايد فعاليت سازمان‏هاى مختلف از جمله وزارت ارشاد، امور تربيتى، اداره كل تربيت بدنى و آموزش و پرورش و كانون‏هاى فكرى و فرهنگى مساجد را در اين راستا ناديده گرفت. در اين مراكز در زمينه پر كردن اوقات فراغت فعاليتهايى انجام مى‏گيرد ولى جوابگوى جمعيت جوان استان نيست.

اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامى در تابستان 1380 با برگزارى كلاس‏هاى قرآن، نقاشى و طراحى، تئاتر، موسيقى، خوشنويسى، گلسازى، كامپيوتر، زبان رياضى، ورزش، خياطى، آويز بافى، قلاب بافى، گلدوزى، مجسمه سازى، شعر و قصه، عكاسى، گل‏چينى، مرواريد دوزى، عروسك سازى و حرير بافى توانسته است عده‏اى از جوانان استان را جذب فعاليت‏هاى خود نمايد و اوقات فراغت آنها را به نحو مطلوب پر نمايد.


منابع