ÌÓÊÌæ ÇÑÊÈÇØ ÈÇ ãÇ ÎÇäå  

آداب ویژه ماه مبارک رمضان در استان چهارمحال و بختیاری

از ویکی اطلس فرهنگی ایران

پرش به: ناوبری, جستجو

مردم استان چهارمحال و بختيارى ماه رمضان را همانند ساير استانهاى كشور ماه روزه و عبادت مى‏دانند و مايحتاجشان را قبل ازماه رمضان تهيه مى‏كنند. وجود خرما را سرسفره افطارى و سحرى چيزى لازم مى‏دانند. در اين ماه مردم در ايجاد الفت و آشتى بين همديگر تلاش مى‏كنند و معتقدند مردمى كه كينه به دل دارند از رحمت خداوند به دورند.

از كارهاى ديگر اين ماه دعوت مبلّغ احكام شرعى به استان است. مبلّغان دينى در مساجد استان به تشريح مبانى اعتقادى و خودسازى از ديدگاه مذهب مى‏پردازند. همچنين همسايه‏ها قرار مى‏گذارند اگر زودتر بيدار شدند، همسايه ديگر را بيدار كنند.

در سطح شهرهاى استان مجالس زنانه و روضه در طول اين ماه برگزار مى‏شود.

در شب‏هاى نوزدهم و بيست و يكم و بيست و سوم ماه مبارك رمضان كه شب‏هاى احياء مى‏نامند، مردم تا سحر به عبادت و خواندن قرآن و دعا مشغولند، برخى‏در خانه و بسيارى در مسجد اعمال و مراسم احياء را بجا مى‏آورند. همچنين برخى سراسر شب را بيدار مى‏ماند و بعضى نيز تا پاسى از از شب رابه خواندن دعا ونيايش پروردگار اختصاص مى‏دهند.

در شب‏هاى احياء، روزه داران پس از خواندن نماز مغرب و عشا همانند شب‏هاى ديگر افطار مى‏كنند. سپس هر يك از احياكنندگان يك جلد قرآن مجيد و يك كتاب دعاى مفاتيح الجنان كه شامل دعاهاى و سوره‏هاى مخصوصى از قرآن مجيد است، با خود دارند و به خواندن دعاى جوشن كبير و اقامه نمازهاى مستحبى در شب‏هاى احيا مى‏پردازند.

در اين شب‏ها قرآنها را بر سر مى‏نهند و اين مراسم را با تشريفات خاصى برگزار مى‏كنند.



منابع