ÌÓÊÌæ ÇÑÊÈÇØ ÈÇ ãÇ ÎÇäå  

پوشش گیاهی استان کردستان

از ویکی اطلس فرهنگی ایران

پرش به: ناوبری, جستجو

تنوع جغرافيايى و شرايط اقليمى و توپوگرافى استان كردستان موجب شده است كه انواع جوامع جنگلى و گياهى و رويشگاه‏هاى متنوعى در نواحى مختلف اكولوژيكى منطقه به وجود آيد كه عبارتند از:

مراتع

در استان كردستان 31 تيپ مرتعى با وسعت 1093 هزار هكتار مشخص شده است. عمده‏ترين تيپ‏هاى مرتعى به جامعه گونستان اختصاص دارد كه بالغ بر 85 درصد گستره‏هاى مرتعى منطقه را تشكيل مى‏دهد. مراتع اين استان بر دو گونه است:

الف) مراتع جنگلى:

اين نوع مراتع كه بيشتر در نواحى مريوان و بانه قرار دارد در فصل بهار به عنوان تأمين علوفه مورد استفاده قرار مى‏گيرد و در تابستان از بين رفته و خشك هستند.

ب) مراتع كوهستانى و دشت:

دامداران در فصول مناسب دامهاى خود را براى چرا به اين مراتع گسيل مى‏دارند و تا سر حد امكان علوفه اضافى را چيده و براى دامها استفاده مى‏كنند.

جنگل

جنگلهاى اين استان كه بخشى از جنگل‏هاى غرب كشور را تشكيل مى‏دهد بيشتر اطراف شهرهاى بانه و مريوان واقع شده است و بعد از جنگل‏هاى شمال كشور در رتبه دوم اهميت قرار دارند. در حال حاضر جنگل‏هاى استان كردستان به صورت درختچه و بوته‏هاى پراكنده در آمده است.

وضعيت جنگلهاى استان كردستان به شرح زير است:

1ـ مساحت جنگلهاى منطقه مريوان در حدود 000/185 هكتار

2ـ مساحت جنگلهاى منطقه بانه در حدود 000/50 هكتار

3ـ مساحت جنگلهاى منطقه سنندج در حدود 000/78 هكتار

4ـ مساحت جنگلهاى منطقه سقز 000/7 هكتار

مهمترين درختان جنگلى در استان كردستان عبارتند از: بلوط، مازو، گلابى، زبان‏گنجشك(ون)، گردو، سيب وحشى، پسته وحشى (بنه)، زالزالك، آلبالو، ازگيل، بادام تلخ، داغداغان، نارون، افرا و بيد وحشى در حاشيه رودخانه‏ها.

همچنين درختان و درختچه‏هاى ديگرى نيز يافت ميشود كه جهت يادآورى به چند نوع آن اشاره مى‏كنيم:

كاج سياه، اقاقيا، كاج بروسيا، بادام اسكوپاريا، افراى سياه، سرو خمره‏اى، سنجد، بلوط ايرانى.



منابع