محیط زیست استان کرمانشاه
از ویکی اطلس فرهنگی ایران
از جمله عواملى كه در سطح استان در آلودگىهاى زيست محيطى نقش به سزايى دارند عبارتند از:
منابع آلوده كننده آب، صنايع آلوده كننده هوا، منابع آلوده كننده خاك و جنگ تحميلى.
منابع آلوده كننده آب شامل فاضلابهاى شهرى و فاضلاب واحدهاى صنعتى موجود در منطقه مىباشد.
در اين استان جهت جلوگيرى از آلودگيهاى زيست محيطى ناشى از پساب اين قبيل واحدها برخوردهاى قانونى و راهنمايىهاى لازم به عمل آمده است.
مهمترين منابع آلوده كننده هوا در سطح استان، كورههاى آجرپزى، گچ پزى، آهك پزى، سنگ كوبى، سنگ برى، كارگاههاى سنگ شكن و كارخانههاى آسفالتپزى است كه در جهت جلوگيرى از آلودگيهاى هوا با هماهنگى ارگانهاى ذىربط، از فعاليت تعدادى از آنها به دليل آلودگى بيش از حد مجاز جلوگيرى به عمل آمده است.
منابع آلوده كننده خاك در سطح استان، سموم دفع آفات نباتى و كودهاى شيميايى و مواد زائد خانگى (زباله) مىباشد كه در جهت رفع اين منابع آلوده كننده خاك اقداماتى صورت گرفته است و تا اندازهاى بار آلودگى را كاهش داده است.
مشكل عمده زيست محيطى در سطح استان، مسايل ناشى از جنگ تحميلى بوده كه اثرات عميقى در كليه عرصههاى محيط طبيعى و اجتماعى منطقه برجاى نهاده است. زيرا حيات عشايرى را مختل كرده و جريان نظام كوچ روى و دسترسى به مراتع طبيعى را در بخشهايى از استان دگرگون كرده است و همچنين در عرصه زندگى روستايى، كشتزارها و منابع اب زراعى و آشاميدنى تخريب شده است.
در شهرها نيز اثرات عظيم مهاجر پذيرى از نواحى ويران شده مرزى، چهره ويژهاى از سكونت و ارتباطات شهرى را ايجاد كرده است كه مشكلات و مسايل آنان با امكانات موجود قابل كنترل نبوده و عدم ارائه خدمات لازم به اين قشر مظلوم و محروم، ايجاد مشكلات زيست محيطى زيادى نموده است.