ÌÓÊÌæ ÇÑÊÈÇØ ÈÇ ãÇ ÎÇäå  

فقیهان و مفسران استان سیستان و بلوچستان

از ویکی اطلس فرهنگی ایران

پرش به: ناوبری, جستجو

آيت الله حاج سيد على سيستانى

آيت الله حاج سيد على سيستانى در نيمه اول قرن چهاردهم ه .ق چشم به جهان گشود. وى پس از گذران تحصيلات مقدماتى در زادگاه خود به خارج از سيستان رفت و از محضر علماى بزرگ حوزه‏هاى مختلف بهره برد و به مقام شامخ اجتهاد نايل آمد. حاج سيد على، دانشمند و روحانى برجسته و از مخالفان ظلم و ستم بود. وى زندگى بسيار زاهدانه‏اى داشت و در يك خانه بسيار محقر زندگى مى‏كرد. آيت الله سيستانى، در سال 1340 ه .ق در مشهد رضوى در گذشت و در دار الحفاظ مشهد مدفون گرديد.

آيت الله شريفى

آيت الله ميرزا ابراهيم شريفى در يك خانواده زحمت كش و مذهبى در سيستان ديده به جهان گشود. وى پس از تحصيلات مقدماتى به نجف اشرف عزيمت نمود و از محضر علماى بزرگ آن سامان بهره برد. وى پس از دست يافتن به مقام شامخ اجتهاد به سيستان بازگشت و به ارشاد مردم زحمت كش سيستان پرداخت. آيت الله شريفى در دوره هفدهم مجلس شوراى ملى سابق خود را داوطلب نمايندگى مجلس نمود. از سوى ديگر امير حسين خزيمه علم، فرزند حسام الدوله و داماد امير شوكت الملك علم خود را كانديد دوره هفدهم مجلس شوراى ملى نموده بود. از آنجا كه مردم سيستان طرفدار انتخاب يك سيستانى بودند اين انتخابات با دخالت عوامل علم به زد خورد و قيام ملى به رهبرى آيت الله شريفى و سردار محمدرضاخان پردل گرديد. در اين قيام آيت الله شريفى و محمدرضاخان پر دل از سوى دولت وقت دستگير و زندانى شدند.

آيت الله حاج محمد كفعمى

آيت الله كفعمى در سال 1289 ه .ش در مشهد چشم به جهان گشود. پس از تحصيل در حوزه علميه خراسان در سال 1350 ه .ق راهى نجف اشرف شد و در محضر آيات عظام آقاضياء عراقى، خوانسارى، و اصفهانى به تحصيل پرداخت. وى در سال 1319 ه .ش به ايران بازگشت و براى خدمت به شيفتگان اهل بيت به زابل رفت و در سال 1325 ه .ش در زاهدان سكنى گزيد. وى در طول اقامت 37 ساله خود در زاهدان خدمات بزرگى را انجام داد. آيت الله كفعمى در طول اقامت خود در زاهدان پرچم مبارزات عليه رژيم ستم شاهى را در منطقه افراشته نگه داشت. وى در طول مبارزات امام خمينى(ره) از همراهان ايشان در منطقه بود. آيت الله كفعمى در سال 1342 در نهضت امام خمينى از شخصيت‏هاى بزرگ مذهبى همانند آيت الله خامنه‏اى و آيت الله مكارم شيرازى براى سخنرانى در زاهدان دعوت به عمل مى‏آورد.

وى در جريان پيروزى انقلاب اسلامى در استان نقشى فعال داشت و پس از پيروزى انقلاب اسلامى امامت جمعه زاهدان را بر عهده داشت. او سرانجام در سال 1362 دارفانى را وداع گفت.



منابع