ÌÓÊÌæ ÇÑÊÈÇØ ÈÇ ãÇ ÎÇäå  

آموزش عالی در استان آذربایجان غربی

از ویکی اطلس فرهنگی ایران

ویرایش در تاریخ ‏۸ آبان ۱۳۹۱، ساعت ۱۶:۳۴ توسط Kabir (بحث | مشارکت‌ها)
پرش به: ناوبری, جستجو

محتویات

دانشگاه ارومیه

U10.jpg

دانشگاه ارومیه اولين مركز آموزش عالى در اروميه در سال 1787م به وسيله آمريكايى‏ها پايه گذارى شد. در اين سال دكتر ژوزف كاكران در جنوب غربى اروميه مدرسه عالى طب را بنيان گذارى كرد و لوازم ضرورى آنرا از آمريكا به ايران آورد.


دكتر كاكران رئيس مدرسه عالى طب، دوره پنج ساله‏اى تعيين كرد و افراد با علاقه را كه تحصيلات مقدماتى داشتند در آنجا مى‏پذيرفت و پس از پنج سال تحصيل نظرى و عملى در بيمارستان و گذراندن امتحانات لازم، به آنان اجازه طبابت مى‏داد.

دانشگاه کشاورزی ارومیه

دانشكده كشاورزى اروميه، دومين مركز آموزش عالى اين استان بود كه در سال 1328 ه .ش تاسيس شد.


در اين دانشسرا معلمان آينده روستاييان، با اصول و فنون جديد كشاورزى آشنا مى‏شدند.


در حال حاضر در اين استان موسسات آموزش عالى توسعه فراوان يافته و دانشجويان زيادى را پذيرفته كه از اين راه كمك شايانى به توسعه فرهنگ منطقه شده است.


بر اساس آخرين آمار در سال تحصيلى 78ـ1377 تعداد 29733 نفر دانشجو در مراكز آموزش عالى دولتى و غير دولتى مشغول به تحصيل بوده‏اند كه به تفكيك مراكز آموزشى عبارتند از:


ـ دانشگاه اروميه 5954 نفر دانشجو،


ـ دانشگاه علوم پزشكى اروميه 1685 نفر دانشجو،


ـ دانشگاه پيام نور 9856 نفر


ـ دانشگاه آزاد اسلامى 8857 نفر دانشجو مشغول تحصيل بوده‏اند.


دانشجويان دانشگاه اروميه در سال 78ـ1377، شامل 3819 پسر و 2135 دختر بوده‏اند كه در رشته‏هاى كشاورزى، دامپزشكى، علوم، ادبيات و علوم انسانى و فنى و مهندسى تحصيل مى‏كرده‏اند.

دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

U11.jpg

دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در دانشگاه علوم پزشكى اروميه 810 پسر و 875 دختر در رشته‏هاى پزشكى، پرستارى و مامايى در مقطع كارشناسى و در رشته بهداشت و پيراپزشكى در مقطع كاردانى تحصيل مى‏كرده‏اند.

دانشگاه پیام نور

U12.jpg

دانشگاه ارومیه در دانشگاههاى پيام نور استان 5906 پسر و 3950 دختر در رشته‏هاى مختلف علوم پايه و علوم انسانى تحصيل مى‏كرده‏اند.

دانشگاه آزاد اسلامی

دانشگاه آزاد اسلامى در اين استان داراى 5 واحد بوده است. دانشگاه آزاد اسلامى واحد اروميه داراى 2259 دانشجو (1310 پسر و 949 دختر) بوده كه در رشته‏هاى دامپزشكى، اقتصاد بازرگانى، فيزيك كاربردى، مهندسى برق، مخابرات، عمران و پرستارى و مامايى تحصيل مى‏كرده‏اند.


دانشگاه آزاد اسلامى واحد مهاباد داراى 3105 دانشجو (2091 پسر و 1014 دختر) بوده كه در رشته‏هاى ادبيات، عمران، كشاورزى، پرستارى در مقطع كارشناسى و رشته‏هاى دامپزشكى، ادبيات فارسى، مامايى و علوم تجربى در مقطع كاردانى تحصيل مى‏كرده‏اند.


دانشگاه آزاد اسلامى واحد خوى داراى 3393 دانشجو (1930 پسر و 1463 دختر) بوده كه در رشته‏هاى ادبيات، پرستارى، عمران، كامپيوتر، كشاورزى و معارف تحصيل مى‏كرده‏اند.


دانشگاه آزاد اسلامى واحد ماكو داراى 38 دانشجوى پسر بوده است كه در مقطع كاردانى رشته‏هاى كشاورزى و دامپزشكى مشغول تحصيل بوده‏اند.


دانشگاه آزاد اسلامى واحد نقده نيز داراى 62 دانشجوى پسر در مقطع كاردانى بوده كه رشته‏هاى كشاورزى و دامپزشكى و علوم انسانى مشغول تحصيل بوده‏اند



منابع