ÌÓÊÌæ ÇÑÊÈÇØ ÈÇ ãÇ ÎÇäå  

محیط زیست استان آذربایجان شرقی

از ویکی اطلس فرهنگی ایران

ویرایش در تاریخ ‏۲۰ فروردین ۱۳۹۱، ساعت ۲۲:۳۸ توسط 172.16.1.19 (بحث)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)
پرش به: ناوبری, جستجو

فاضلابهاى شهرى و صنعتى از عمده‏ترين منابع آلودگى آبهاى سطحى و زير زمينى شهرهاى استان به شمار مى‏روند. به علت فقدان شبكه‏هاى جمع‏آورى فاضلاب در اكثر شهرهاى استان و عدم وجود تأسيسات تصفيه فاضلاب در تمام شهرها، دفع فاضلاب به طور جذبى (استفاده از چاه‏هاى جاذب) و انتقالى صورت مى‏گيرد.

بدين سبب آب‏هاى زيرزمينى مناطق شهرى از لحاظ ميكروبى آلوده بوده و آب‏هاى تحت الارضى در مناطق صنعتى علاوه بر آلودگى ميكروبى، به مواد شيميايى مختلف نيز آلوده هستند.

رودخانه‏هاى فصلى و يا دائمى و مسيل‏ها عمدتا در شهرها به عنوان كانال تخليه و هدايت فاضلابهاى مختلف مورد استفاده قرار مى‏گيرند. با توسعه و استقرار صنايع مختلف جديد، مسأله آلودگى آبهاى سطحى و زير زمينى در منطقه حادتر مى‏گردد زيرا اقدامات اساسى همگام با توسعه شهرها در زمينه پاكسازى آب و احداث شبكه‏هاى جمع‏آورى و ايجاد تأسيسات تصفيه صورت نمى‏گيرد.

تالاب‏هاى ساحلى درياچه اروميه در منطقه ممنوعه قره قشلاق يكى ديگر از مناطق بحرانى در استان است كه به دليل ورود فاضلابهاى شهرى، صنعتى و كشاورزى منطقه مياندوآب به رودخانه و پخش شدن آب رودخانه در تالاب‏هاى ساحلى مذكور و غنى بودن ميزان ازت و فسفر و پتاسيم در آب، شرايط مناسب و ايده‏آلى براى رشد و تكثير برخى جلبك‏هاى سمى فراهم آمده و چند سال است كه فاجعه مرگ و مير هزاران پرنده وحشى در فصل تابستان به وقوع مى‏پيوندد.


منابع