ÌÓÊÌæ ÇÑÊÈÇØ ÈÇ ãÇ ÎÇäå  

اقلیت‌های دینی استان مرکزی

از ویکی اطلس فرهنگی ایران

(تفاوت بین نسخه‌ها)
پرش به: ناوبری, جستجو
سطر ۱: سطر ۱:
 
+
[[رده:حذفیات]]
ارامنه
+
 
+
در زمان شاه عباس صفوى، عده‏اى از ارامنه ارمنستان به سمت ايران كوچانيده شدند و از آن عده تعدادى در مناطق اراك و شازند اقامت گزيدند و از آن تاريخ به بعد ارامنه به عنوان اقليت مذهبى حضور خود را حفظ نمودند.
+
 
+
ارامنه استان مركزى از نژاد گريگورى و اقليت مسيحى آشورى مى‏باشند كه تعداد خانوار آشورى اندك و تنها چهار خانواده هستند. جمعيت ارامنه گريگورى اراك در حدود 200 خانوار برابر با 700 الى 750 نفر مى‏باشد. از اين تعداد 50 الى 60 نفر در جبهه‏هاى جنگ حضور داشته‏اند.
+
 
+
اقليت مسيحى در استان از نظر سطح زندگى مرفه و از درآمدهاى بالايى برخوردار مى‏باشند كه اكثرا به مشاغل آزاد شامل صافكارى، نقاشى، مكانيكى، مغازه‏دارى و... مى‏پردازند و بعضى نيز در كارخانجات هستند. اين اقليت معتقد به ترويج و تبليغ دين نيست و فقط به انجام مراسم دينى بسنده مى‏كنند. ازدواج آنان درون گروهى بوده، هم خون‏ها نيز حق ازدواج با يكديگر را ندارند.
+
 
+
لازم به ذكر است در برخى از شهرستان‏هاى استان مانند: اراك، ساوه و شازند اقليتى اندك از مسيحيان سكونت دارند.
+
 
+
ارامنه شهرستان ساوه بيشتر در بخش خراقان ساكن مى‏باشند و در زمان شاه عباس اول (در سال 966ـ1038 ه .ق) از جلفاى اصفهان به اين مناطق كوچانده شده‏اند.
+
 
+
سابقه ارامنه شهرستان شازند به حدود سيصد سال پيش برمى‏گردد كه در زمان جنگهاى صليبى از منطقه قره كليسا وارد ايران شدند و از نژاد آريايى مى‏باشند. آنها پس از تبريز به همدان و از آنجا به شازند مهاجرت نمودند. حضور اين قوميت در بين مسلمانان استان مركزى معضلات و مشكلاتى را به دنبال داشته است.
+
 
+
كليميان
+
 
+
دومين اقليت دينى كه تنها در شهر اراك اسكان دارند اقليت كليمى مى‏باشد كه تعداد آنان در اراك 4 خانوار مى‏باشد و از نظر سطح زندگى مرفه هستند. نامبردگان على الظاهر با افراد مسلمان ارتباطات خوبى داشته‏اند و هميشه سعى بر قوت بخشيدن به اين ارتباطات دارند.
+
 
+
زرتشتيان
+
 
+
زرتشتيان از جمله اقليت‏هايى هستند كه در استان سكونت دارند كه عمدتا در مراكز آموزشى و كارخانجات اشتغال به كار دارند. براى نمونه، تعداد زرتشتيان شهرستان اراك حدود 10 خانوار مى‏باشد.
+
 
+
{{منابع}}
+
[[رده:اقلیت‌های دینی]]
+

نسخهٔ ‏۳ فروردین ۱۳۹۱، ساعت ۱۴:۳۰