دامپروری و دامداری در استان قم
از ویکی اطلس فرهنگی ایران
مدیر سیستم (بحث | مشارکتها) جز (۱ نسخه) |
|||
سطر ۱: | سطر ۱: | ||
[[رده:دامپروری و دامداری]] | [[رده:دامپروری و دامداری]] | ||
+ | پرورش دام در استان قم به دو صورت سنتى و صنعتى انجام مىگيرد. دامپرورى سنتى خود به دو صورت شبانى (رمهگردانى عشاير كوچنده) و خانگى است. | ||
+ | |||
+ | ايلاتى مانند ايل زند، ايل كلكو و ايل شاهسون كه در استان قم زندگى مىكنند به پرورش گوسفند مىپردازند. | ||
+ | |||
+ | نوع ديگر از پرورش دام در استان، گاودارى است كه بيشتر به صورت صنعتى و نيمه صنعتى مىباشد و توليدات آنها در بازارهاى قم و تهران به فروش مىرسد. | ||
+ | |||
+ | كل دام موجود در استان قم در سال 1375، حدود 1615016 رأس بوده است كه از اين تعداد 87948 رأس گاو و گوساله (14548 رأس اصيل، 31000 رأس دورگ، 42400 رأس بومى)، 1470000 رأس گوسفند و بره، 53068 رأس بز و بزغاله و 4000 نفر شتر بوده است. | ||
+ | |||
+ | توليد فرآوردههاى دامى استان در اين سال شامل: 22320 تن گوشت قرمز و 80200 تن شير بوده است. | ||
+ | |||
+ | نگهدارى مرغ خانگى و رسمى در تمام روستاهاى اين استان معمول مىباشد و توليد آنها بيشتر به مصرف همان خانوار مىرسد، ولى در سالهاى اخير مرغدارىهاى صنعتى در اين استان پيشرفت چشمگيرى داشته است. بر اساس آمار سال 1375، جمع مرغدارىهاى فعال استان قم 283 واحد با ظرفيت 12639600 قطعه بوده است. ميزان توليد اين مرغدارىها در سال 1375 بالغ بر 20000 تن گوشت و 19300 تن تخممرغ بوده است. |
نسخهٔ ۲۴ اسفند ۱۳۹۰، ساعت ۱۸:۳۵
پرورش دام در استان قم به دو صورت سنتى و صنعتى انجام مىگيرد. دامپرورى سنتى خود به دو صورت شبانى (رمهگردانى عشاير كوچنده) و خانگى است.
ايلاتى مانند ايل زند، ايل كلكو و ايل شاهسون كه در استان قم زندگى مىكنند به پرورش گوسفند مىپردازند.
نوع ديگر از پرورش دام در استان، گاودارى است كه بيشتر به صورت صنعتى و نيمه صنعتى مىباشد و توليدات آنها در بازارهاى قم و تهران به فروش مىرسد.
كل دام موجود در استان قم در سال 1375، حدود 1615016 رأس بوده است كه از اين تعداد 87948 رأس گاو و گوساله (14548 رأس اصيل، 31000 رأس دورگ، 42400 رأس بومى)، 1470000 رأس گوسفند و بره، 53068 رأس بز و بزغاله و 4000 نفر شتر بوده است.
توليد فرآوردههاى دامى استان در اين سال شامل: 22320 تن گوشت قرمز و 80200 تن شير بوده است.
نگهدارى مرغ خانگى و رسمى در تمام روستاهاى اين استان معمول مىباشد و توليد آنها بيشتر به مصرف همان خانوار مىرسد، ولى در سالهاى اخير مرغدارىهاى صنعتى در اين استان پيشرفت چشمگيرى داشته است. بر اساس آمار سال 1375، جمع مرغدارىهاى فعال استان قم 283 واحد با ظرفيت 12639600 قطعه بوده است. ميزان توليد اين مرغدارىها در سال 1375 بالغ بر 20000 تن گوشت و 19300 تن تخممرغ بوده است.